Stadium Generale/ Culture capital of 2018

281265_10150260007418492_7289013_n

Als reis reporter, reisde ik per trein door Europa op zoek naar Cultuur en Innovatie. Dit wordt georganiseerd door Studium Generale, een onderdeel van Hogeschool Utrecht. De aanleiding is dat Utrecht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa kan worden en daar draagt HUtrecht2018 een steentje aan bij.

Vanaf begin juli tot half augustus reisde ik door Europa met een InterRail-ticket. Tijdens de reis  zocht ik slaapplekken via CouchSurfing: dus op de bank bij de lokale bevolking. Zo leer je een stad namelijk pas echt kennen!

Doel? de bijzondere culturele plekken die een stad te bieden heeft ontdekken, en die belangrijk zijn in het leven van de jonge bewoners. Hierbij kun je denken aan ontmoetingscentra, parken en festivals, maar ook aan creatieve ruimtes in oude fabriekspanden waar jonge kunstenaars en artiesten zich kunnen ontwikkelen.

Ik zocht ook naar: oplossingen voor het gebrek aan woonruimte, maar ook naar groene projecten, zoals solar-woningen, mobiele tuinen, recreatie op daken etc.

Mijn avonturen legde ik vast op de gevoelige plaat en ook op een blog: http://www.trajectum.hu.nl/nieuws/utrecht_culturele_hoofdstad_2018_waarom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s